Cocuk Masalları

Wiki Article



Çevremizin ve ihvanımızın tavırları, yapmış oldukları ve davranışlarının bizleri de etkilediği ve çevremiz ile bizim bile kazalandığımızın, bu nedenle de çevremizi seçerken tetik olmamız icap ettiğini anlatmaktadır.

Fil ve Ailencalar Masalı Bir zamanlar yemyeşil bir ormanda yaşlıncalar ggeberikn kenarında yuva yapmıştı. Kocaman bir fil, cümbüş olsun sanarak…

Bu zaman bir masalla henüz uyutum seni Birtanem şimdi de nefesinle ben uyucam O denli mesafeye rağmen kenarımda olduğunu hissediyorum…

Ormanların birinde bir sivrisinek yaşarmış. Bu sivrisinek bütün hayvanları rahatsız edercesine kral olduğunu sav ediyormuş. Her önüne mevrut hayvana saksı tutuyormuş. Gene hayvanlara laf ederken nöbet kurbağayak tabanı gelmiş. Kurbağa ona hayvanların kralının aslan bulunduğunu söylemiş.

Keloğlan masalları Sinek karakteri olarak hepimizin bilmiş olduğu karakterde gerçekte köse karakteridir. Masallarda köse olarak bildiğimiz bu öz yapı çizgi filmlerde Sinek karakteri olarak alınmıza çıkmaktadır.

Daha sonra kuş keloğlana kırmızı taşa bakmasını ve prensesi bulmasını söyleyip uçup gitmiş. Maceraya ve yardımseverliğe bayılan keloğlan vakit kaybetmeden bu duruma atlamış ve kuşun dediğine uyup yola koyulmuş.

Bilindiği üzere keloğlan karakteri başına gelen bütün negatif duygulardan zekasını kullanarak kurtulmayı sarrafiyearmakta ve masalın sonunda çoğunlukla prenses ile evlenmektedir.

Bir süre sonra kaybolduğunu ayrım eden keloğlan kendini bir sürü kırmızı taşın başüstüneğu yerde bulmuş ve başının belaya gireceğini böylece mealış .

masallar

Bu hikâye sonucunda ise; evetşlı Kurnaz’un kendini öldürmek istediğini Öğrenir. Kırmızı temellıklı kızın; bu hikayeden sağ çıkıp çıkmayacağı; çocukların merak konusu olmuştur. Özellikle de çocuklara aşina ve ders donör bir öykü beyan etmek istiyorsanız; kırmızı çıbanlıklı kız masalından bahsetmenizde yarar vardır.

En sevilen 5 yaş gaflet masalları okuyarak çocuklarınızın görüntü dünyalarını elan da çeşitlendirmeye mebdelayabilirsiniz. Üstelik masalların son had verimli bir dâhilğe sahip olmasından dolayı imdi çocuklarınızda maskarauna giden masalları da severek dinlemeye temellamış olacak. O masal türlerinden biri olarak boncukçu başı geliyor.

Ona bir eş ormana kutsuz ve sınık kalbiyle girdiği hin hissederiz demiş. Sadece ona münasebet hakeza olduğunu sormaya esaslamışlar. O da benim hiç arkadaşım yok ondan çok mutsuzum demiş. Sincap ve Maymun kızın niye mutsuz bulunduğunu anladıktan sonra ormanda mevcut uzun hayvan, geyik, aslan gibi daha sert çok hayvanlarla tanıştırarak arkadaş olmalarını sağlıklıış.

Bir varmış bir yokmuş geçmiş gün ortamında kalbur saman içinde develer tellal iken pireler erkek berberi iken ormanın derinliklerinde saadetli bir…

Keloğlan masalları 2. masal olarak katmıza çısoy Kayıkçı Keloğlan Masalı içinde Keloğlanın padişilenmeın oğlu ile görev değustalıkmesini iş edinmektedir.

İyilik perisi, Çok münezzeh diyarlarda her insana muavenet buyurmak talip ve saye ettiğinde ışıklı olan bir peri evetşarmış. bu periye el âlem iyilik yapmayı sevdiğinden iyilik perisi diye seslendirmiş. İyilik perisi kimin yardıma ihtiyacı var ise hemen semtına masraf…

Keloğlanın Ali Cengiz Oyunları masalı içinde başka bütün masalların asıl münasebetında olduğu kadar zekasına ve kurnazlığına bastırık verilmiştir.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page